Partidul Politic ”Democrația Acasă”Partidul Politic ”Democrația Acasă”Partidul Politic ”Democrația Acasă”
(+373) 600 22 564
[email protected]
Chișinău,Moldova
Partidul Politic ”Democrația Acasă”Partidul Politic ”Democrația Acasă”Partidul Politic ”Democrația Acasă”
0

„Că m-ați închis, am înțeles, dar de ce îmi interziceți să vorbesc?”

Că m-ați închis la domiciliu am înțeles, dar de ce îmi interziceți să vorbesc? Ca să nu mai vorbesc despre schemele din metal din Transnistria? Am spus astăzi instanței de judecată că nu mă eschivez de la urmărirea penală. Voi fi prezent ori de câte ori sunt citat. Sunt gata să le predau pașaportul pentru a garanta că nu voi părăsi țara. Ei pot să-mi schimbe măsurile prin nepărăsirea R. Moldova, nu numaidecât să mă închidă la domiciliu și să-mi pună lanț la picior ca la câine. Cine va răspunde pentru abuzurile judecătorilor?”, se întreabă Vasile Costiuc.

Președintele „Democrația acasă” s-a arătat indignat și pentru faptul că nu i se permite să vorbească. În acest sens va solicita instanței să îi explice ce înseamnă limitarea dreptului de vorbi.

„Judecătoriile noastre sunt mașinării de vot. Mi-au paralizat activitatea partidului pe două, trei luni. Nu se știe când o să se termine. În martie iar pot să solicite încă 30 de zile. Acestea sunt dosare care au toate șansele să meargă până la Curtea Europeană pentru drepturile omului. Nu poți priva un om de libertate pentru niște motive inventate, după care să cauți probe și să demonstrezi”spune Costiuc.

Pe 9 februarie, magistrații au prelungitcu încă 30 de zile măsura de arest preventiv pentru liderul Partidului „Democrația acasă”.

Pe 4 februarie, Costiuc a anunțat că procurorii cer prelungirea mandatului de arest la domiciliu. Activistul s-a arătat indignat de această inițiativă. De asemenea, Costiuc le-a reproșat magistraților că i-au paralizat activitatea politică. Atunci, Vasile Costiuc a spus că indiferent de hotărârea judecătorilor, aceasta va fi contestată.

Amintim că în dimineața zilei de 12 ianuarie, oamenii legii au efectuat percheziții la domiciliul liderului „Democrația Acasă” Vasile Costiuc. Ulterior, acesta a fost reținut pentru 72 de ore. Avocatul lui Costiuc, Ion Cobîșenco a declarat pentru presă că clientul său este învinuit pe două capete: spălare de bani și abuz în serviciu în dosarul privind terenurile de la Durlești. În dosar figurează și consilierul municipal Veaceslav Nedelea, ex-deputat al Partidului Democrat și ex-primar de Durlești, dar și Diana Crudu, fiica fostului primar de Durlești.

Ulterior, magistrații au decis plasarea liderului ,,Democrația Acasă”  pentru 30 de zile.

Sursa:btv.md

Leave A Comment

We understand the importance of approaching each work integrally and believe in the power of simple.

Melbourne, Australia
(Sat - Thursday)
(10am - 05 pm)

Niciun produs în coș.