După ce Vasile Costiuc a descoperit tăierile ilegale de păduri, statul acționează: În loc să oprească defrișările, statul interzice filmatul în păduri.

După ce Vasile Costiuc a descoperit tăierile ilegale de păduri, statul acționează: În loc să oprească defrișările, statul interzice filmatul în păduri.

Agenția „Moldsilva” face tot posibilul ca să cenzureze și să limiteze accesul cetățenilor și a jurnaliștilor în zonele de lucrări silvotehnice. Astfel, Agenția „Moldsilva” a emis un ordin potrivit căruia accesul și filmarea în aceste zone se va permite doar alături de reprezenanții autorității. Motivul banal invocat este ”respectarea normelor de securitate”
ORDIN: http://media-azi.md/sites/default/files/422%20%282%29.PDF

Regimul special de filmare instituit de Moldsilva este doar o încercare de cenzurare și o măsura de restrângere adusă drepturilor constituționale a cetățenilor. Legea Supremă garantează fiecărui cetățean dreptul la libera circulație, libertatea de exprimare ce cuprinde dreptul de a căuta, primi și de a comunica fapte de interes public. Acest ordin emis nu este mai presus decât Constituția Republicii Moldova și în acest sens, juriștii Partidului „Democrația Acasă” vor identifica soluții și vor contesta această decizie ilegală ce are drept scop doar să limiteze accesul cetățenilor și jurnaliștilor care ar putea descoperi și elucida mai multe ilegalități care se comit în zonele forestiere.
Ținem să amintim că anume Liderul Partidului „Democrația Acasă”, Vasile Costiuc, a depistat și a publicat secvențe video prin care demonstrează cum se făceau tăieri ilegale în mai multe zone de lucrări Silvotehnice, iar acest ordin emis de Agenția „Moldsilva” este doar o încercare de a tolera în continuare ilegalitățile care se comit în cadrul instituției și în afara ei.